Antalya Emlakçılar Odası Başkanı ile Röportaj

Emlak komisyoncularının ofisine asmakla yükümlü oldukları bazı belgeler olduğuna vurgu yapan Sağlam, “Emlak görme formunun yasal zorunluluğu var ve vatandaş bu forma imza atarken çekinmemesi gerekiyor. Bu formda arsaysa, ada parsel, metrekare ise fiyatı yazar. Açık adresleri yazar. Bu form hem alıcıyı, hem de emlakçıyı koruma amaçlıdır. Eğer bu daireyle ilgili bir sorun yaşanır ise alıcı, emlakçı bunu bana söylemedi diyerek hakkını arayabilir” şeklinde konuştu.

KARTVİZİTLE EMLAKÇILIK YAPIYORLAR
Sadece bir kartvizit bastırıp emlakçılık yapanlar olduğunu dile getiren Şeref Sağlam, “Korsan emlakçılar haksız kazanç elde ediyorlar aynı zamanda emlak sektörünün itibarını da düşürüyor. Vatandaşlarımız belgesi olmayan emlakçılardan alışveriş yapmasınlar. Emlak komisyoncularının ofisine asmakla yükümlü oldukları bazı belgeler var. Bu belgeler vergi levhası, oda kayıt belgesi, fiyat tarifeleri, esnaflık belgeleri ve işyeri açma belgeleridir. Bunlar kanuni zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

ÇÜRÜK CEVİZ ÇIKABİLİR
Korsan emlakçılar kayıt altına alınarak hem devlet vergi kaybı yaşamayacak, hem de bu sektörde huzurlu çalışma ortamının oluşacağını kaydeden Sağlam, proje üzerinde yapılan satışlar konusunda da vatandaşı uyardı. Sağlam, “Proje üzerinde yapıyı gösterip, inşaatı projeye göre yapacağız diyerek sadece bir arsa gösterip insanları kandıranlarda maalesef bulunuyor. Yanlız bir maket üzerinden yola çıkıp insanlara gösterilen maket konutlar gerçekte asla yapılmayacak. Bunun gibi piyasada birçok firma var vatandaşlarımız dikkatli olsun. Kesinlikle projeden daire almasınlar. Her meslekte olduğu gibi içimizden çürük ceviz çıkabilir” dedi.

ANTALYA EMLAKÇILAR OTO GALERİCİLERİ VE İŞ TAKİPÇİLERİ MESLEK ESNAF ODASI Antalya Emlakçılar Odası Başkanı ile Röportaj ANTALYA EMLAKÇILAR OTO GALERİCİLERİ VE İŞ TAKİPÇİLERİ MESLEK ESNAF ODASI,Vatandaşların,konutları,almadan,emlakçılardan,belgelerini,sormasını,isteyen,Antalya,Emlakçılar,Odası,Başkanı,Şeref,Sağlam,“Korsan,emlakçıların,haksız,rekabetin,yanı,sıra,mesleki,itibarı,da,olumsuz,olarak,etkiliyor”,dedi.,Emlak,komisyoncularının,ofisine,asmakla,yükümlü,oldukları,bazı,belgeler,olduğuna,vurgu,yapan,Sağlam,“Emlak,görme,formunun,yasal,zorunluluğu,var,ve,vatandaş,bu,forma,imza,atarken,çekinmemesi,gerekiyor,Bu,formda,arsaysa,ada,parsel,metrekare,ise,fiyatı,yazar,A& ANTALYA EMLAKÇILAR OTO GALERİCİLERİ VE İŞ TAKİPÇİLERİ MESLEK ESNAF ODASI Vatandaşların konutları almadan emlakçılardan belgelerini sormasını isteyen Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, “Korsan emlakçıların haksız rekabetin yanı sıra mesleki itibarı da olumsuz olarak etkiliyor” dedi. Emlak komisyoncularının ofisine asmakla yükümlü oldukları bazı belgeler olduğuna vurgu yapan Sağlam “Emlak görme formunun yasal zorunluluğu var ve vatandaş bu forma imza atarken çekinmemesi gerekiyor Bu formda arsaysa ada parsel metrekare ise fiyatı yazar A&